tisdag
10 nov

Israel i fokus när KG Larsson kommer till Karlstad

Bibelns profetiska och eskatologiska budskap har alltid varit centralt i KG Larssons förkunnelse. Till helgen kommer han till Karlstad, inbjuden av både Korskyrkan och Pingstkyrkan, för att tala om Israel.

KG Larsson har under större delen av sitt yrkesverksamma liv varit präst inom EFS, men sedan några år tillbaka är han pensionär och resande förkunnare. Undervisnings- och predikohelger runt om i Norden varvas med att leda resor till Israel.

När Korskyrkan får tag på honom på måndagen befinner han sig på Arlanda, just hemkommen efter de två senaste resorna till Israel. Nu ska han hem till Örnsköldsvik och byta väska innan han styr färden mot Karlstad.

– Min första resa till Israel var 1967. Två veckor efter kriget. Sedan har det blivit flera. Jag slutade räkna vid 120 resor, säger KG Larsson.

Det stora intresset och engagemanget för Israel har han ”fått med modersmjölken”.

–  Undervisningen om Israels viktiga roll fanns med redan från början.

Varför är det så viktigt att vi kristna har kunskap om Israel och det judiska folket?

– Den frågan kommer jag stanna inför i Karlstad. Men kort så kan man inte leva ett rikt kristet liv utan Israel. Det är som att hugga av rötterna till ett träd. Till att börja med syns ingen skillnad. Men med tiden blir skillnaden allt tydligare.

När det gäller den kommande helgen säger han:

– Jag har fått i uppdrag att belysa Israels betydelse utifrån ett bibliskt perspektiv och det ska jag försöka. Vi står idag i ett profetiskt skeende på ett sätt som aldrig tidigare.

– Jag lärde känna KG Larsson  när jag var pastor i Örnsköldsvik 1990 och då blev han en god förebild. Jag älskar hans bibeltrogna förkunnelse. Det är alltid aktuellt med Israel, inte minst nu, säger Anders Nordström, pastor i Korskyrkan, som med stor förväntan ser fram emot helgen.

KG Larsson kommer att tala i följande samlingar:
Lördag 14/11 kl 17.00 och 19.00 Bibelstudium i Korskyrkan
Söndag 15/11 kl 11.00 Gudstjänst i Korskyrkan
Söndag 15/11 kl 16.00 Gudstjänst samt 18.15 Bibelstudium, båda äger rum i Pingstkyrkan