lördag
01 dec

Flykten - ett musikdrama i juletid

Börjar: 01 dec 16:00
Slutar: 02 dec 12:30

Välkommen till premiären av ett nyskrivet juldrama som tar dig bortom den klassiska julkrubban. Genom sång, musik och drama följer vi Jesusbarnet och hans föräldrars första skakiga år som flyktingar i Egypten.


Speltider

Musikdramat Flykten har premiär helgen den första advent med följande speltider:

  • Lördag, 1 december kl. 16:00
  • Lördag, 1 december kl. 19:00
  • Söndag, 2 december kl. 11:00

 

Flykten

En av vår tids mest kända berättelser måste vara den om Jesu födelse i den lilla krubban i Betlehem. Tusentals juldraman sätts upp varje år för att berätta om jungfrun, hennes trolovade och deras jakt på husrum. Men vad hände egentligen efter all uppståndelse och efter det att de tre vise männen tagit farväl av den nya familjen?

Strax efter händelserna i Betlehem vaknar ett rasande högmod i kung Herodes och han ger order om ett fasansfullt folkmord. Jesu liv hamnar i fara och Josef och Maria tvingas fly från sitt hemland. Fritt återberättat, med rötterna i Bibeltexter och koptisk tradition vill föreställningen sätta Jesu första år som flykting i perspektiv. Genom drama, musik och sång följer vi med Jesus, Maria och Josef till ett nytt land där de lär känna nya vänner - och nya fiender.

Musikdramat Flykten har skapats och framförs av församlingsmedlemmar i Korskyrkan Karlstad. Bakom projektet står upphovsmännen bakom 2016 och 2017-års påskdrama - Varför. 20 roller avlöser varandra på scenen i ett nyskrivet drama. Sång och musik är centrala i berättandet och 14 musikaliska inslag har skrivits speciellt för årets föreställningar. Tillsammans bjuder Korskyrkans musikalensemble med dig till ett musikaliskt juldrama som börjar där de flesta andra juldramer slutar.

 

   

   

  

Entré

Det är fri entré till musikalen som äger rum i Korskyrkans lokaler på Nygatan 16. Vid föreställningens slut samlar vi in pengar till förmån för EFK:s flyktingarbete i Syrien, så du får gärna ta med ett bidrag till insamlingen.

”Sträck ut din hand,
till den som inget har.
Ge av dig själv,
till den som har förlorat allt.”