Konfirmation

Den 22 september 2021 startar äntligen vår konfa! Detta är ett år där du får uppmuntras, utrustas och utmanas.


Vad menar vi med konfa?
Vi ser vår konfa som en grundkurs i kristen tro. Vi har inget krav att man måste vara döpt innan eller att man måste göra det i samband med konfirmationen. Oavsett om du har varit kristen hela livet eller aldrig varit i en kyrka är du välkommen! 

Varför ska du gå konfa?
Att gå konfa ger dig en bra grund i vad kristen tro är. Vi vill ge dig möjligheten att få kunskap och växa i din tro. Vi tror också att det är viktigt att få brottas med olika frågor och genom att gå vår konfa gör du det tillsammans med andra tonåringar genom samtal och undervisning. Du behöver inte vara kristen för att gå konfa. Utöver att prata om tro och livsfrågor brukar året vara fullt av skratt och skoj! 

Vem får gå konfa?
Du som börjar 8:an eller 9:an hösten 2021 är välkommen att vara med! 

Hur ser en vanlig konfa-kväll ut?
Under året kommer vi ses varje onsdag mellan kl 17 -19. Vi startar med fika tillsammans och har därefter undervisning om ett specifikt ämne. Ibland bjuder vi in folk som talar, ibland har vi panelsamtal eller smågrupper. Vi lägger stort fokus på gemenskapen! Även om vi kan ha olika tankar och frågor vill vi ge möjlighet till att skapa goda samtal. Utöver onsdagskvällarna planerar vi att ha två läger, ett på hösten och ett till våren. 

När börjar det?
Uppstarten för konfan är 22 september kl 17 i Korskyrkan. Året avslutas med en gudstjänst i maj. Vi återkommer med datum. 

Vad kostar det?
Att gå konfa hos Korskyrkan Karlstad är helt gratis. Vi kan ta upp en kostnad i samband med läger för att täcka eventuella resekostnader och mat. 

Hur anmäler jag mig?
Anmälan sker till Olivia Sandberg via mail på olivia@korskyrkan.com Skriv tonåringens för- och efternamn, mobilnummer och adress samt eventuella allergier. Skriv även med en förälders för- och efternamn, mailadress och mobilnummer.

Covid-19?
Vi känner en stor ödmjukhet inför den rådande pandemin. Vi följer myndigheternas riktlinjer och anpassar årets konfa därefter. 

 

Vid frågor kontakta:
Olivia Sandberg
olivia@korskyrkan.com