Konfirmation

Äntligen är förberedelserna igång för nästa upplaga av kyrkans konfirmation, start vårterminen 2023!


Vad menar vi med konfa?
Vi ser vår konfa som en grundkurs i kristen tro. Vi har inget krav på att man måste vara döpt innan man deltar, eller att man måste göra det i samband med konfirmationen. Oavsett om man är kristen eller aldrig har varit i en kyrka förut kan man gå konfa hos oss. Alla tonåringar som går i åk 8 eller åk 9 är välkomna!

Varför ska du gå konfa?
Att gå konfa ger dig en bra grund i vad kristen tro är. Vi vill ge dig möjligheten att få kunskap och växa i din tro. Vi tror också att det är viktigt att få brottas med olika frågor – vi tror att konfa kan ge utrymme för det genom samtal och undervisning. Du behöver inte vara kristen för att gå konfa. Utöver att prata om tro och livsfrågor tror vi även på en rolig vårtermin tillsammans med massor av skratt, lek och häng!

Vem får gå konfa?
Du som går i 8:an eller 9:an är välkommen att vara med!

Hur ser en vanlig konfa-kväll ut?
Vi startar med fika tillsammans och har därefter undervisning om ett specifikt ämne. Ibland bjuder vi in folk som talar, ibland har vi panelsamtal eller smågrupper. Vi lägger stort fokus på gemenskapen! Även om vi kan ha olika tankar och frågor vill vi ge möjlighet till att skapa goda samtal. Utöver kvällarna planerar vi även för ett läger tillsammans i slutet av maj. Konfirmationen avslutas med en konfa-gudstjänst!

När börjar det?
Onsdag den 8 mars, kl 16:00.

Anmälan
Anmälan sker via mejl till Erik AronssonSkriv konfirmandens förnamn, efternamn, mobilnummer, adress samt eventuella allergier. Vi behöver även namn och mobilnummer till vårdnadshavare.

 

Vill du veta mer?
Hör av dig till Erik Aronsson