tisdag
16 feb

En musikal tar form

–Vem är denne man, vem är denne man? Sången ljuder högt från kyrksalen i Korskyrkan. Körövningen till den nyskrivna påskmusikalen ”Varför?” är i full gång.


Till påsken 2016 sätter Korskyrkan upp påskmusikalen ”Varför?”. Det är en måndagskväll i februari och kören har samlats i kyrksalen för att öva. De två främre bänkraderna är fyllda med ett 30-tal körsångare. De är fullt fokuserade på körledare och dirigent Teresia Alm.

Både manus och musik består av nyskrivet material. Publiken får följa en liten flicka som funderar över varför saker och ting är som de är. Flickan ställer sina frågor till sin farfar och får genom honom en inblick i Jesu liv.

– Tanken på en musikal har funnits i flera år, men tiden har inte varit mogen, berättar en av de två låtskrivarna Ulrika Gustafsson.

– Sen började vi prata om det och då sa det bara pang, inflikar Sara Köpman, som är den andra låtskrivaren till musikalen. Efter det första samtalet tog det bara några veckor att skriva musiken och texterna. Manuset har skrivits av Emma Skaghammar.

Förutom kören med ackompanjemang och skådespeleri innehåller musikalen även dans och flera solosånger. Innehållet framförs av barn och vuxna i alla åldrar. från den yngsta som är 9 år till den äldsta som är 74.

Musikalen har premiär på påskafton. Tills dess övar musiker, dansare, kör och skådespelare för fullt i Korskyrkan.