tisdag
22 mar

Finjusteringar inför premiär

Det är mindre än en vecka kvar till premiären av påskmusikalen ”Varför?”. Alla medverkande har samlats inför det sista övningstillfället innan det slutgiltiga genrepet.


Skådespelare, musiker, dansare, körmedlemmar och tekniska funktionärer – alla finns samlade i Korskyrkan under måndagskvällen. Det är dags för repetition och varje moment i musikalen ska vara med. Skådespelarna står sminkade i sina kostymer med mikrofonerna tejpade längs kinderna. Musikerna har radat upp sina många notblad och kören står uppdelad i sina stämmor.

Repetitionen löper på i ett högt tempo. De medverkande kan sina manus och låtarna verkar sitta i ryggmärgen hos både musiker och sångare. Samtidigt finns det några saker som fortfarande behöver finjusteras. Petrus skrattar gott då hans fiskenät fastnar i den lilla båten. Pilatus får en lysande stjärna i ansiktet när projektorn visar en bild på fel plats och när ska egentligen tuppen gala?

Varje misstag och möjlighet till förbättring skrivs ner och ska vara löst inför genrepet på långfredagen. Den stora premiären äger rum dagen efter, på påskafton, lördag kl. 19. Platserna förväntas gå åt snabbt så besökare uppmuntras att ta plats i god tid.