onsdag
04 nov

Lutherska missionskyrkans kör håller konsert

Lutherska missionskyrkans kör är en församlingskör som hör hemma i EFS (Evangeliska Fosterlands-stiftelsen) på Vasagatan i Göteborg. Nu beger de sig ut på en höstturné och på lördag kväll gästar de Korskyrkan.


Lutherska missionskyrkans kör består av cirka 50 sångare med solister och instrumentalister och håller väldigt hög musikalisk klass. Kören har sedan 1990 letts av musikerna Johanna och Sven Fridolfsson som även komponerar och arrangerar merparten av körens sånger, ofta med jazzinfluenser. Kompet består av en härlig blandning av piano, kontrabas och lite stråk och lite saxofon. Kören framför både eget material, där flera av körmedlemmarna är delaktiga i texter och musik, men också läsarsånger och psalmer i nya arrangemang.

Lutherska missionskyrkans kör har gett ut tio album. Här ryms sprittande glädje, livets skörhet och det mesta där emellan. Den senaste, Liv att dela, släpptes hösten 2014 och innehåller nyskrivna sånger för gudstjänsten. Kören har medverkat flera gånger i både tv och radio, bland annat i radiogudstjänster, senast i maj 2015.

Körens konserter brukar bjuda på en stark helhet som inte lämnar någon oberörd.

På lördag kl 19.00 gästar de Korskyrkan under sin höstturné.