tisdag
22 nov

En kväll på Lärjungakursen

Det är tisdag kväll och borden i korskyrkans café är dukade. Deltagare till både Alpha- och Lärjungakursen väntar på att få ta för sig av maten. Samtalsämnena vid middagsbordet varierar från allt mellan renovering, jobb och Gud.


Efter den gemensamma måltiden samlas deltagarna i Lärjungakursen i ett eget rum. Temat för dagens träff är överlåtelse och troendedop.

Lärjungakursen finns till för dig som kanske har varit med i kyrkan ett tag och känner att du vill studera Bibeln lite djupare. Några av kursens deltagare har tidigare läst Alphakursen och låter Lärjungakursen fungera som en fortsättning. ”Vad är evigt liv?” och ”Vad är din identitet i Kristus” är några av frågorna som tas upp. Anneli Uppman Bengtsson och Malin Holmberg, som är kursens ledare, utgår från ett amerikanskt material av Andrew Wommack.

Utifrån Andrews texter, och framför allt Bibeln, pratar Anneli och Malin idag om vad överlåtelse egentligen är och varför dopet är så viktigt.

- Överlåtelse är frukten av den rätta relationen med Gud, berättar Anneli. Genom dopet överlåter vi oss till hundra procent till Gud.

Deltagarna diskuterar livligt de olika bibeltexterna som tas upp under kvällen och de som vill berättar om sina egna upplevelser av troendedopet. Alla är överens om att överlåta sig till Gud är något man behöver göra varje dag! Innan deltagarna skiljs åt avslutas kvällen med en gemensam bön. 

Läs mer om Lärjungakursen