Alphakurs

Vad är meningen med livet? Vad har kristen tro att tillföra nutidsmänniskan? Om du är intresserad av att utforska dessa frågor är Alphakursen något för dig.

För vem är Alpha?

Alpha är för alla och särskilt för:

• dig som är nyfiken och vill utforska kristen tro lite närmare;
  • dig som vill fräscha upp dina kunskaper om kristen tro, eller aldrig blev konfirmerad;
  • dig som är ny i församlingen/kyrkan och söker efter gemenskap;
  • dig som förälder till barn i konfirmationsåldern;
  • er som förbereder er inför vigsel eller dop.

Vilka ämnen tas upp på Alphakursen?
Kursen tar upp ämnen som:

• Vem är Jesus?
  • Varför måste Jesus dö?
  • Varför ska jag be, och hur?
  • Varför ska jag läsa Bibeln och hur?
  • Hur kan jag bli fylld med den helige Ande?
  • Helar Gud idag?
  • Vad ska vi ha kyrkan till?

Hur ser en kurskväll ut?
Vi börjar med att äta tillsammans, sedan lyssnar vi på ett föredrag om kvällens ämne. Därefter delar vi upp oss i mindre grupper och samtalar om det vi hört. Det är en öppen atmosfär med högt i tak. Ingen fråga eller fundering är för stor eller för liten.

När och var?

Kursen pågår under totalt tio tisdagskvällar kl 18:30 – 21:00 i Korskyrkan. Höstterminen 2018 började den 18 september. Vårterminens startdatum är ännu inte satt.

Mer information

Vill du ha mer information kontakta pastor Anders Nordström via e-post pastorn@korskyrkan.com eller mobil 070-600 86 47.

Du kan också läsa mer om kursen på Alpha Sveriges hemsida.